НАЧАЛО
ЗА НАС
УСЛУГИ
adiantusarch logo
ГАЛЕРИЯ
ОТЗИВИ
КОНТАКТИ

Еко Плувен Басейн

Едно елегантно, природосъобразно решение, което има своите ентусиазирани почитатели в Европа и Америка от десетилетия, са така наречените "зелени", "еко" или "органични" плувни басейни, а отскоро и в България.
Често наричани и плувни езера, те могат да бъдат красиви оазиси на зеленина и хармония с природата, докато същевременно са полезни за здравето, заради качеството на водата, което се сравнява с това на едно кристално чисто, високопланинско езеро. Децата ги обожават и са изключително забавни за детски игри. Подходящи са за хора, податливи на алергии от стандартните хлорирани басейни и такива, ориентирани към здравословен начин на живот.
Еко басейните се характеризират с наличието на две зони: плувна и разливна. Зоната за плуване е с по-голяма дълбочина и с размер и форма по избор. Разливната част е по-плитка и това е мястото, където се разполагат водните и крайбрежни растения. Те са специално подбрани, освен да правят басейна още по-красив и да извършват биологично третиране, а именно, хранят се с различни биологични замърсители, попаднали във водата. Специални филтри, работещи на принципа на скачените съдове, задвижват циркулацията на водата и в комбинация с водните растения, и правилното им разпределение, се създава една жива екосистема. Този метод копира принципа на пречистване на водата в естествените езера и успешно способства за осъществяването на процеса биоремедиация.
Поддържани правилно, зелените плувни басейни имат кристално чиста вода, с егзотичен синьо-зелен цвят и не изискват ползването на химикали за пречистване на водата, тъй като те са самопочистващи се.
Този вид басейни имат по-ниска цена за поддържане в сравнение с традиционните плувни басейни, а цените за тяхното изграждане не са много по-високи от тези за изграждане на басейн от стандартен тип.

ГАЛЕРИЯ

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

ВИДЕО

СВЪРЖИ СЕ С НАС:


Adiantus LTD © All Rights Reserved.
Design by webempire.bg
adiantusarch logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram