НАЧАЛО
ЗА НАС
УСЛУГИ
adiantusarch logo
ГАЛЕРИЯ
ОТЗИВИ
КОНТАКТИ

ЗА НАС

Мартин Проев

ланд.арх. Мартин Проев

Мениджър детайлно проектиране и дизайн

Мартин и Димитър Проеви

са ландшафтни архитекти, дизайнери на екстериора и творци. Създатели са на първите в България: „Еко плувен басейн“, градина „Четири сезона“ и работят с японското изкуство „Дзен“ в градината.
Те помагат на собствениците на частни къщи, които искате да инвестирате в луксозно озеленяване с нестандартен дизайн, но не намират професионалисти в областта. Това, което отличава работата на Димитър и Мартин от тази на други озеленители е, че те познават отлично почвените и климатични условия и имат практически опит с подходящата декоративна растителност за региона на Разлог и Банско. Създали са доказана и работеща система за изграждането на зелени площи, като разполагат с прецизна специализирана техника за озеленяване, без аналог за региона като: механизирано затревяване; изграждане на смарт системи за управление на: напоителни системи, водни площи, фонтани и градинско осветление. В проектирането на зелени площи са доказали своя творчески потенциал, с нови уникални идеи при всеки проект, в редица дизайнерски и арт проекти. Те са едни от малкото ландшафтни архитекти, които персонално извършват изграждането и проектирането на зелените площи, което прави компанията бутикова, а резултатите, които клиентите получават – впечатляващи!

ланд.арх. Димитър Проев

Мениджър техническо проектиране и изпълнение

Нашата лична история

Мартин и Димитър Проеви

Ние сме братята Мартин и Димитър Проеви, родени и израстнали в град Разлог, който е именно нашата творческа муза. Едно живописно място обградено от три планини, които ни възхищават, вдъхновяват и зареждат с творческа енергия.

Висшето си образование сме получили в Лесотехнически университет-София като сме защитили магистърска степен по Ландшафтна архитектура: катедра: „Парково и ландшафтно проектиране“, катедра: „Парково и ландшафтно строителство“.

По време на следването ни, имахме възможност да пътуваме на студентски бригади в САЩ. Там попаднахме на остров в езерото Спирия, където имахме възможност да работим в различни сфери на ландшафта като клиентите ни бяха собственици на частни имения. Открихме много нови практики при изграждането на зелени площи и се запознахме с нови стилове в озеленяването от тези, които бяхме изучавали в университета до сега. Тогава разбрахме колко технологично е напреднал ландшафта в Америка. Получихме няколко предложения да останем там още сега или след като приключим с университета в България, но тогава ни се стори прекалено далечна дестинация и не бяхме готови за такова решение.

Към края на следването ни (предпоследна година), бяхме решили да заминем да живеем и работим във Виена, Австрия (доста по-близо до България в сравнение с Америка). Прекарахме едно лято там в сериозна подготовка по немски език и същевременно направихме проучвания за възможностите. Ландшафтът във Виена е на световно ниво и там научихме много за подрязаните храсти в различни форми, които се наричат „топиарии“ или „бонсай“. Изключително много ни хареса да живеем, учим и работим там и с нетърпение очаквахме следването ни в България да приключи и да заминем.

След успешните дипломни защити и на двама ни, най-накрая дойде моментът да приложим всички тези знания. Случи се така обаче, че точно преди да звършим университета, получавахме запитвания за изграждане на градини на хора от региона на Банско и Разлог. Постепенно започнахме да изграждаме все повече нови градини на собственици на къщи в региона. Започна да става ясно, че трябва да се замислим върху много сериозно решение, което да вземем, а именно: да заминем за Виена или да останем в Разлог. В крайна сметка решихме да създадем собствена фирма за озеленяване в Разлог и започнахме да помагаме на много хора, които имаха намерениe да изградят свой ландшафт, със знанията и опита, който бяхме придобили в чужбина. Изградихме няколко наистина впечатляващи ландшафта в региона, които са значими за България като качество и идеи. Сбъднахме мечтите на много собственици на частни дворове, които се радват на красив и стилен ландшафт като картинките от интернет, които бяха гледали.

Помoгнахме на инвеститори, с нашите проекти, да осъществят максимално функционално и естетически техните идеи като им спестихме много главоболия, средства и предотвратихме бъдещи проблеми. С течение на времето, все повече собственици на къщи ни потърсиха и в момента се радват на красиви и стилни градини. От този момент нататък, ние се отдадохме на това да помагаме на все повече хора да осъществят техните мечти за създаването на уникален ландшафт!

Нашето сърдечно послание към теб

За да имате градина, която да Ви радва и вдъхновява, са необходими голям набор от познания в областта на ботаниката, метеорологията, почвознанието, растителната защита, дизайнерски умения, естетически усет и много други, които ландшафтният архитект обединява. От основно значение за създаването на нова градина са: познанията за това и правилното им прилагане; използване на професионална озеленителна техника; използване на качествена и добре подбрана декоративна растителност. Екипът на Адиантус е ентусиазиран да работи вдъхновено с Вас, за постигането на шедьовър, в мечтаната от Вас градина!“

ланд.арх. Димитър Проев
ланд.арх. Мартин Проев

За нас

СВЪРЖИ СЕ С НАС:


Adiantus LTD © All Rights Reserved.
Design by webempire.bg
adiantusarch logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram